aarets kaaringer

 

 

 

lyngdalsbankettens vinner av årets butikk

Vi i Lyngdal Markedsforening har tatt en liten runde for å prate med vinnerne på Lyngdalsbanketten.
Vi vil presentere vinnerne i fire enkeltsaker her på vår web og under samme vignett.

LJFS2 400

Nummertre er Lyngdal Jakt- og Fiskesenter - årets BUTIKK

Bak en diskret fasade på et hjørne midt i Alléen i Lyngdal, ligger det som for noen kanskje overraskende er kåret av byens egen handelsstand og borgere til «Årets butikk».

Lyngdal Jakt og Fiskesenter har ekspandert, ja. På alle måter: Den gamle eplehagen er integrert og bygget inn i lokalene, og huser nå alt jaktutstyr for enhver smak og drøm. Sortimentet vokser, kundekretsen vokser, omsetninga vokser.

- Ja, det går bra, innrømmer daglig leder Espen Haugeland med et stort smil.

- Vi er nå tre ansatte, og bare de siste 3-4 åra har omsetningen doblet seg. Det er jo bra, sier han beskjedent.

Lyngdal Jakt og Fiskesenter har nå en kundekrets som strekker seg fra Stavangerområdet til langt opp på Østlandet. Hva kommer det av? Det er da flere jakt- og fiskebutikker i området?

- Kanskje servicen, funderer Espen.

- I kombinasjon med at alle vi som jobber her har en entusiasme for det vi holder på med. Det nytter ikke å stå her og selge utstyr hvis du ikke liker det du holder på med eller kjenner produkter og måter. Dette livet er en kombinasjon av jobb og lidenskap. Dessuten leser vi oss opp på ting, går på kurs, og drar på turer for å lære i den litt stillere tiden av året. Nå skal en til England for å lære mer om fluefiske, og senere blir det en tur til Østerrike for å lære mer om jaktoptikk. Hvis vi kan rettlede kundene til det utstyret som er riktig for dem, gir det en god opplevelse både med jakt, fiske og natur, mener han.

Både Espen, Trond Mossmann og Andeas Landrud har altså en spesiell interesse for det de jobber med og har som hobby ved siden av.

- Det er stadig flere jenter som har fått opp øynene for jakt og fiske også, påpeker Espen.
- Vi holder kurs til jaktprøve, og vi veileder på fiske og utstyr, klær og fottøy. I tillegg tror jeg stadig flere ønsker å komme litt vekk fra dagens mas og byjag. Da er jakt og fiske et ypperlig alternativ.

Framtida, hvordan tenker dere om den?

- Vi kommer til å spisse oss enda mer mot bedre service, bredere utvalg, og utvikling av nettbutikken, sier Espen enkelt.

- Dessuten drar vi på road trips. Vi pakker utstyr og drar på turné for å vise oss fram med hva vi kan tilby. Det gir kanskje ikke effent samme uka, men vi ser at det øker på med forespørsler etter hver tur. Neste runde er Elverum, og mer lokalt har vi jo både Tinget i Hægebostad og Dyrskuet i Lyngdal.

Butikken er absolutt inne på sosiale medier, men holder seg mye til Facebook.

- 5.000 følgere til nå. Det er bra. Og det er en god måte å nå ut til folk på, avslutter

Espen.

 

 

Tags: fritid,, shopping , hus, hytte, jakt,, handelsparken

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS