Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

 Glade vink

et dykk i norske kulturopplevelser

Hvert år i pinsen samles kvinner i hele Europa til treff på ulike lokasjoner. I år fant vi denne glade gjengen utenfor Røde Kors huset i Lyngdal, i ferd med å lære seg kunsten å bake lefser. Alvor, spøk og god mat preget forsamlingen.  

 - Vi kalles «Ladies Circle» - tilsvarende «Lions Club» eller «Round Table» som er en forening for menn, forklarer Christiane Konrad. - Dette er et Europamøte for klubber med nummer 74 i alle land. Hensikten med å samles er at vi vil lære noe om kulturen i landet vi besøker, og da er hensikten å bo privat og ikke på hotell. Ved å bo privat kommer vi nærmere inn på hvordan folk egentlig bor på stedet.

Treffet varer fra torsdag til søndag, og underveis får deltagerne oppleve lokalsamfunnet blant annet med fotturer, severdigheter, båtturer eller matsmaking, som her. Innkvarteringen kan se ut som denne: En av medlemmene i Lister har hatt 24 gjester til frokost og lunch, en annen har hatt ti i losji. 

Lørdag formiddag sto det lefsebaking på agendaen, og Kvelland Lefsebakeri stilte med ferdig deig, bakebord, steketakke og instruktør Thor Ove Aas. Han var veldig fornøyd med jentenes innsats, og poengterte at de var flinke til å prøve seg i faget med forklede og kjevle. Samtlige fikk egen produksjon med seg da de gikk.

Her er glimt fra samlingen i herlig maivær i Lyngdal

 Maten smaker

 Litt lunch i sola er ikke å forakte

Dyp konsentrasjon

 Intens konsentrasjon. 

Truer med kjevla

Litt moro må en kunne unne seg. Her er en frisk frue fra Frankrike som har funnet ut at kjevla kan brukes til mer enn å kjevle med

 

Tags: kultur, Alleen, Alleen sentrum, Moro i Lyngdal, hvaskjerilyngdal, lyngdalsentrum, lyngdalby, lefsebaking

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS