Hva skjer - se her!

Logobilde hva skjer se her 

Isprepmaskin

nyt isen, og bruk vettet

Skøyte-hjerter gleder seg, midt i Alléen. Det er stor aktivitet på Skeisen, og det er veldig positivt, men har du tenkt over hva som skal til for at du skal ha det gøy på isbanen? Vi har stilt Thor Ove Aas noen spørsmål i "sakens anledning".

 

Maskinen som feier gatene i sommerhalvåret, fungerer nå som isprep-maskin, ved hjelp av en innretning som er kobla bakpå maskinen. 
- Det er en Olympia 250 ismaskin som er produsert i Canada, og som kosta ca 130.000,- eks moms. Den er levert til oss av Isbaneteknikk, forteller Thor Ove. - Selve prepareringen av isen foregår ved at det er en kniv som kutter 3 mm av gangen, nesten som en ostehøvel. Massen, som består av iskrystaller, blir ført opp i to kammer som tømmes. Akkurat nå driver vi kun med nedskjæring av isen, fordi den nå er litt for tykk i forhold til det ideelle, men etter hvert skal det legges på et lag med vann - varmt vann, fordi det fryser fortere. Banen må prepareres hver dag, og det tar mellom en og to timer hver gang. Men jeg tar fri når det regner, sier han.

Det betyr at det kreves mye jobb for at du skal ha det gøy på isen. Det kan være lurt å tenke på når du svinger deg på skøytene.

Thor Ove oppfordrer folk som bruker banen til å sette fra seg gjenstander UTENFOR isbanen når tingene ikke er i bruk, for etter et eventuelt regnvær kan de fort fryse fast i isen.
- Bruk søppelbøttene når du skal kaste søppel, og husk på å ta med deg private ting som hjelmer, votter og så videre når du forlater banen, oppfordrer han. - Bruk av banen er skiltet, men vi har også laget noen isvett-regler som du kan se her:

Isvettregler

Sjekk ut arrangementer på vår Facebookside

Tags: hvaskjerilyngdal, Skøyteis, skøytebane, isbane, skøyer , låne skøyter gratis, Skeisen

byggvell

handelsparken

knottenkro

sorlandsbadet

sparebanken sor

RSS